Nu vom scăpa niciodată de coronavirus? Ce avertisment sumbru a făcut un cercetător: „Va rămâne cu noi, până la sfârşitul omenirii”
Omenirea nu va scăpa niciodată de coronavirus! Este mesajul tranșant oferit de directorul Centrului de Boli Virale al Universității din Minnesota. În cadrul unui interviu, Michael Osterholm a declarat că virusul, comparabil cu HIV, nu va muri decât la sfârșitul lumii.
Reputabilul specialist a dat astfel de pământ cu toți cei care spuneau că măsurile luate pe tot globul vor duce la eradicarea noului coronavirus. Tot mai mulți experți sunt acum forțați să accepte că acesta nu va dispărea niciodată și că dezvoltarea unui vaccin nu va face decât să imunizeze oameni.
Coronavirusul nu va dispărea niciodată?
Michael Osterhorm a comparat virusul cu HIV și a explicat că singurul scenariu realist este cel în care omenirea va limita răspândirea bolii și va învăța să trăiască împreună cu el.
„Niciodată nu vom eradica acest virus. Coronavirus poate fi comparat cu HIV. Va rămâne cu noi, până la sfârşitul omenirii. E un virus de care nu vom scăpa niciodată.”
„În cel mai bun caz, putem spera că va apărea un vaccin care să ne protejeze doar pentru câteva luni şi nici măcar pentru câţiva ani. Abia celelalte vaccinuri care vor apărea, în timp, pot face mai mult pentru sistemul nostru imunitar. Dar apariţia unor astfel de vaccinuri e foarte, foarte departe. Practic, nu vor avea niciun impact asupra situaţiei pe care o trăim acum”, a mai spus Osterholm.
Medicii din Spania au descoperit un nou simptom al coronavirusului
Cercetătorii conduși de Dr. Juan Jimenez-Cauhe au examinat 21 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 la începutul lunii aprilie și erupțiile cutanate asociate.
Dintre acești pacienți, șase (29%) aveau enantem în interiorul gurii. Pacienții afectați de acest simptom aveau vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, iar patru au fost femei.
Erupția bucală a apărut într-un interval cuprins între 2 și 24 de zile de la debutul altor simptome de COVID-19.
În cele mai multe cazuri, enantemia nu părea să fie legată de niciun medicament pe care pacienții îl luau, consolidând ideea că este vorba un simptom neștiut până acum al bolii.